BeoWMS/ Sigurnost i kontrola robe


BeoSOFT

Povećanje sigurnosti i kontrole pomoću WMS-a zahteva dobro planiranje, pravilnu implementaciju i kontinuirano praćenje sistema.

Ovi koraci mogu značajno doprineti smanjenju rizika od gubitaka, krađe i neovlaštenih aktivnosti u vašem skladištu.

Metode za povećanje kontrole i sigurnosti robe:

  • Kontrola pristupa: WMS omogućava postavljanje i upravljanje različitim nivoima pristupa zaposlenima u magacinu. Ovo sprečava neovlašćen pristup skladištu i osigurava da samo ovlašteni radnici imaju pristup određenim funkcionalnostima sistema.

  • Praćenje kretanja robe: WMS softver pruža detaljan uvid u to kako se roba kreće kroz skladište. Svaka roba može biti označena jedinstvenim identifikatorom(lotom), što omogućava praćenje njenog kretanja od prijema do isporuke. Ovo smanjuje rizik od gubitka ili krađe.

  • Automatsko evidentiranje: WMS automatski evidentira svaku transakciju, poput prijema, izdavanja, premeštanja, kontrole i utovara robe. Ovo smanjuje potrebu za ručnim unosima podataka i minimizira mogućnost grešaka.

  • Ažurirane informacije o zalihama: Praćenje zaliha pomoću WMS-a pruža ažurirane informacije o količinama i lokacijama robe. Ovo osigurava da se ne desi da nedostaje robe ili da se ne zna gde se tačno roba nalazi.

  • Kontrola serijskih i lot brojeva: Za proizvode koji imaju serijske ili lot brojeve, WMS omogućava precizno praćenje svakog pojedinačnog proizvoda. Ovo je posebno korisno za praćenje povlačenja proizvoda iz tržišta ili identifikaciju specifičnih serija u slučaju problema.

  • Auditi: WMS olakšava sprovođenje internih auditnih istraga kako bi se pratilo ko je radio šta i kada. Ovo povećava odgovornost osoblja i smanjuje šanse za neovlaštene aktivnosti.

  • Kontrolni popis: Implementiranje kontrolnog popisa inventara omogućava da se uspostavi tačnost podataka o zalihama u skladištu.